U „Politici“ od 27.11.2013. godine izašla je kratka vest pod naslovom „Veselinović (DS): Zašto predsednik nije primio predstavnike „SUZE““.

U tekstu je stajalo: „Poslanik DS Janko Veselinović pitao je Tomislava Nikolića, predsednika Srbije zašto nije primio predstavnike porodica nestalih iz Hrvatske i udruženja „SUZE“. Konstatujući da stanje oko 2 miliona Srba u regionu nikada nije bilo gore, Veselinović ističe da je predsednik Hrvatske republike zakazao susret sa njima.

Ta izjava podstakla me je da se podsetim jednog opšte poznatog događaja koji se završio nepovoljno po Borisa Tadića, bivšeg predsednika Republike Srbije i Demokratske stranke.

Ističe se da je on odbio da primi predstavnike srpskog naroda koji je bio 1995. godine proteran sa teritorije Hrvatske. Poznata je činjenica da je naša štampa javila da je 200.000 Srba, kako ratnika, tako i običnih građana, najurena sa svojih istorijskih imanja, a da oni sada nisu došli u situaciju da se mogu tamo vratiti. Njihove molbe ostale su bez odgovora u to vreme iako predsednik Tadić je tada primio u posetu bivšeg predsednika republike Hrvatske Jadranku Kosor, a koju je primio u vili kraljice Natalije Obrenović u Smederevu.

Ta vest izazavala je ogromno iznenađenje kod boraca i naroda najurenog iz Hrvatske, a još više kod 150.000 Srba izbeglih iz Hrvatske još 1941. godine.

Rezultat je bio taj da su u odbrani osnovnih prava svojih zemljaka ti ljudi pristupili agitaciji u pogledu nastupajućih izbora za predsednika republike, a što je rezultiralo porazom Borisa Tadića na tim izborima. Taj poraz je doveo i do gubitka pozicije predsednika stranke, kao i smanjenje značaja DS-a na srpskoj političkoj sceni.