5. februara 2013. godine „Politika“ na naslovnoj strani donosi vest: Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić je izjavio: „U Vladi Srbije nikada neće sedeti kriminalci“.

Javnost je iznenađena tom izjavom, obzirom da preko raznih kanala se saznalo da je predsednik Vlade Ivica Dačić imao kontakta sa ljudima kao što su Rodoljub Radulović, Lazarević i drugi koji pripadaju užem krugu krivične grupe Darka Šarića.

Štaviše, predsednik Vlade Ivica Dačić je pre nekoliko dana izjavio da kada bi saznao o kontaktu bilo koje osobe sa nekim iz Šarićeve grupe, on bi ga lično uhapsio.

Posle toga je mirno i samopouzdano izjavio da je zaista imao sastanke sa gore pomenutim ličnostima, ali još u vreme kada je bio potpredsednik u Vladi DS, ali da on nije znao da su oni kriminalci jer ga niko o tome nije obavestio.

Javnost je bila zgranuta da dugogodišnji i iskusni ministar policije ne zna ko su ti ljudi i zašto je sa njima imao kontakte. Javnost je i dalje zgranuta i komentariše taj događaj sada kada je predsednik Vlade u koaliciji sa SNS.