Gospodine Vučiću,

Dolaskom vaše stranke na vlast, kao potpredsednik te Vlade, svojim izjavama ste osvojili velike simpatije javnosti, jer ste podvukli da ćete nastaviti energičnu borbu protiv kriminala i korupcije.

Međutim, u vašoj poslednjoj izjavi pozivate Nemačku da nas podrži jer smo ispunili sve ono što se od nas tražilo, te s toga verujemo da bi trebali da nas podrže.

Ipak vidimo da Nemačka ne stoji na tom stanovištu, ističući  da nismo sve ispunili što se od nas traži. Zato ste, potpredsedniče, odlučili da idete u Nemačku, da bi podržali našu molbu, jer želimo da nas ne razočarate (to je vaš izraz) , jer toliko želimo da postanemo članovi Evropske unije.

To ne priliči vama, koji ste kao dobro obrazovani intelektualac znali šta je sve Nemačka uradila u poslednja dva svetska rata u pogledu Srbije i Jugoslavije, a još više poslednjih godina, kada je bila među prvima koja je prihvatila sve ono što Amerika traži. Jasno je da je uvek želela da povrati svoj izgubljeni ugled u tim ratovima u kojima je bila gubitnik.

Zbog toga vam ukazujem potpredsedniče, da je potrebno da skrenete pažnju Nemcima, koji su najuticajni po pitanju pregovora Srbije sa kosovkim Šiptarima, koristeći vaš uticaj prilikom razgovora, da je neophodno da Nemačka kao civilizovana i kulturna zemlja skrene pažnju na neophodnost obnove spomenika i srpskih grobalja na Kosovu i Metohiji, kao i konačno rešenje pitanja svih nestalih Srba sa teritorije Kosova i Metohije u periodu od 1998. godine do danas.

Obzirom da ste dobar Srbin i pravoslavac, svi su začuđeni da niste  odmah istakli ove zahteve i insistirali da se oni ispune pre daljeg nastavka pregovora.

A zbog istorije moramo da konstatujemo da ni ostale kulturne i civilizovane države Evrope (Britanija, Francuska, Italija…), a koje su od nas tražile da ispunimo sve zahteve koje Šiptari postave i da im priznamo državu, nisu tražili od tih istih Šiptara da i oni pokažu dobru volju i reše ova pitanja.