Prof. dr Veljko Milutinović, saradnik/konsultant

Rođen u Beogradu. Završio studije prava u Engleskoj i to osnovne na Univerzitetu u Eseksu i master (iz prava EU) na Univerzitetu u Bristolu. Doktorirao na predmetu pravo konkurencije na Evropskom univerzitetskom institutu u Firenci. Njegov doktorat uspešno je objavljen kao knjiga, sa jedinstvenim pristupom zaštite prava konkurencije u parničnom postupku.

Poseduje raznoliko bogato radno iskustvo. Od pripravnika pri Evropskoj komisiji, do saradnika u advokatskoj kancelariji Wolf Theiss, dugo je bio i docent pa zatim profesor prava, prvo na Megatrend univerzitetu pa zatim na Univerzitetu Union-Nikola Tesla, gde je vanredni profesor i danas. Osnivač je i vlasnik konsultantske kuće Solomon Consultants.

Učesnik je i govornik na brojnim međunarodnim stručnim skupova, kao i predavač na specijalnim kursevima, uključujući kurs za sudije iz EU u Breši, Italija. Autor je brojnih članaka iz materije prava EU i prava konkurencije. Bio je član Odbora Kolarčeve zadužbine.

Specijalizovan je savetnik za pitanja prava EU, prava konkurencije, trgovinskog i kompanijskog prava, kao i za pitanja vezano za zaštitu podataka od ličnosti.

- Veljko Guberina